Рефинансиране на просрочени кредити

Posted On By admin

Интересувате ли се от кредити за рефинансиране или  търсите фирми за рефинансиране на кредити?

Рефинасирането е финансов продукт, състящ се в решение, което може да ви предложи всяко банково или небанково кредитно дружество. Готови ли сте да предприемете крачката към нов заем? Вижте плюсовете и минусите на този вид кредитиране, преди да предприемете следващата стъпка!

Наистина ли знаем какво означава рефинансиране на заем?

Операцията по рефинансиране е еквивалентна на изплащане на дълг (със стария заем) и създаване на нов (с новия заем). По принцип вземате заем за покриване на друг заем. Разбира се, когато направите този ход, го правите, защото с него получавате и някои предимства.

Иначе нито един заем не е толкова добър, може би, с изключение на безлихвения. Ето защо, когато сте решили да получите нов заем, за да рефинансирате стария, внимателно претеглете плюсовете и минусите.

 

Как мога да получа рефинансиране в моя полза?

За да обсъдим изгодни рефинансиращи заеми, трябва да разгледаме следните въпроси.

Стойността на лихвата и стойността на ГПР трябва да бъде по-ниска от стария заем – имайте предвид, че промоционалните оферти и тези с гратисен период могат да бъдат подвеждащи. Винаги изчислявайте лихвата по отношение на целия период на погасяване.

Вземете предвид новите условия за кредитиране – степента на задлъжнялост не бива да надвишава 20-30% от размера на нетния ви месечен доход. Това може да бъде проблем за някои хора, които се интересуват от рефинансиране.

Лихвата трябва да бъде фиксирана и да ви дава възможност да управлявате ефективно заема си. Уверете се, че можете да платите предварително и такова плащане не се отразява на общите разходи по заема.

Днес, с толкова много кредитни компании на разположение, можете да получите рефинансиране много лесно и бързо. И банките, и компаниите предлагат интересни възможности. Претегляйте всеки път всички предимства, както и недостатъците, защото в крайна сметка вие сте пряко засегнатите. Изберете този заем за рефинансиране, който покрива всичките ви нужди. Защото само така можете да кажете, че имате нов заем, който ви подхожда идеално!