Необходими документи за рефинансиране на ипотечен кредит

Posted On By admin

Какво включват всички необходими документи за рефинансиране на ипотечен кредит

Пакетът от необходими документи за рефинансиране на ипотечен кредит се определя от програмата за кредитиране. Какви документи са необходими за рефинансиране на ипотека:

  • Документ за самоличност. Чуждестранните граждани не могат да сключат споразумение при общи условия.
  • Доказателство за доход. Физическите лица със статут на индивидуален предприемач са длъжни да представят данъчна декларация. Също така някои банки приемат сертификати на свой собствен формуляр. Друг вариант е извлечение по банкова карта. За клиенти със заплати може да не се изисква изобщо сертификат. Финансовата компания може сама да проверява приходите.
  • Документ за заетост. Най -често това е копие на трудова книжка. Тя трябва да бъде сертифицирана от отдела по човешки ресурси.
  • Семейни документи. Ако сделката е сключена от семейна двойка, тогава е необходимо удостоверение за брак.
  • Допълнителни документи за банката за рафиниране на ипотечни кредити.
  • Банкови данни за стар заем за недвижими имоти. Изисква се самият стар договор с приложения. Сред последните е необходим график за погасяване. Ще ви е необходим и сертификат за остатъка от ипотечния дълг. Документите може да не се изискват, ако повторното кандидатстване се разглежда в същата банка. В този случай организацията разполага с цялата необходима информация.
  • Застрахователен договор. Ако има текуща политика, тя трябва да бъде предоставена. В случай, че срокът на валидност на застраховката вече е изтекъл, трябва да я издадете отново.

Има няколко начина да рефинансирате ипотеката си. Например:

  • Свържете се с отдела. Това е най -дългият и труден метод. Ще трябва не само да търсите време за посещение, но и да чакате на опашка. Освен това, за да завършите транзакция, често се налага да идвате няколко пъти в офиса на финансова институция.
  • Подайте заявката си през официалния уебсайт. Това е доста удобно и бързо. Компаниите обаче могат да скрият данни за окончателното надплащане. Ръчното изчисление отнема време, знания и усилия. Важно е, че когато правите заявка на официалния уебсайт, можете да подадете заявление само до една банка. За да изпратите информация до друга компания, ще трябва да попълните отново въпросника.