А помислихте ли за рефинансиране на заема?

Posted On By admin

Едва ли има фирма в страната, която да не изплаща поне един бизнес кредит. Статистиката показва, че бизнесът у нас дължи куп пари, както помежду си, така и на частни финансови институции, а също и на местните власти и държавата. Какви са точно взаимоотношенията между фирмите, държавата и общините обаче сега няма да гадаем и анализираме. Единственото важно, което държим да отбележим е, че ситуацията у нас, а и по света в момента е такава, че всяка фирма има изтеглен поне един заем, изплащането, на който често пъти представлява сериозен проблем.

Дали защото оборотните средства не са достатъчни, дали защото финансите по сметката все недостигът или пък защото са направени нови инвестиции, които са изяли натрупаните капитали, доста често фирмите не успяват да напаснат счетоводните баланси така, както им се иска. При развитие на подобни ситуации, редица мениджъри виждат решение на проблема само в тегленето на поредните пари на заем за бизнеса. Това понякога се явява като единствения спасителен вариант, при който ще може да се поеме глътка свеж въздух и да се продължи напред.

Освен това обаче съществува и възможността за рефинансиране на старите заеми. Parite.bg е сред добре познатите на българския бизнес финансови институции, които предлагат услугата и изключително бързо и професионално биха могли да предприемат действия по нейното стартиране и успешно довеждане до край. Услугата е изключително полезна, тъй като може да успее да намали непосилните за погасяване месечни вноски, както и да обедини в едно няколко задължения.

Рефинансирането на вашия бизнес заем може да се окаже единствената полезна стъпка, която да ви помогне да продължите дейността си в смутните времена на световна финансова криза. За да се случи това обаче е необходимо да се обърнете към финансовите специалисти на банките или другите кредитни институции, за да добиете повече яснота вижте какво съветват експертите.