Защо се отпускат бързи заеми

Posted On By admin
бърз кредит до заплата без лихва

На първо място причината да се появят днешните бързи кредити е конкуренцията. Всеки има нужда от повече клиенти, а колкото повече – толкова по-добре. Именно, когато се предлага този вид кредити до заплата, се увеличава значително потока на хората, които желаят да се възползват от него по една или друга причина. Всеки разбира, че колкото повече са хората изтеглили кредити срещу лична карта, то толкова повече са и получените лихви за тяхното отпускане. Колкото повече са лихвите – толкова е по-голям и дохода на кредиторната фирма, а съответно толкова по-голяма популярност имат. По-този начин те имат много по-голям шанс да привлекат нови клиенти и кредитополучатели.

Възможността да се слагат по-високи лихви. Отпускайки заем за пет минути, без дълги проверки, кредиторните фирми могат да повишат значително лихвените проценти – все пак и те рискуват. Колкото и да е странно, повечето хора, дори и в много затруднени положения си погасяват вноските редовно и по този начин кредиторите не само, че не губят, а печелят доста. Кредитополучателите са привлечени от простотата, бързината и лекотата на отпускане на бърз заем. По този начин, той реално дори не може да изчисли каква сума ще му наложи да върне, заради тази бързина на получаване на пари за пет минути.

Обособеностите на икономиката ни и малките заплати са една от причината за появата на бързи кредити. Хората просто нямат време, тъй като работят в по-голяма част от деня. Те просто нямат време, за да провеждат дълги разговори и постоянни визити в банките, за да получат кредит с по-ниска лихва. Освен това голяма част от населението няма доказани доходи, тъй като не всички работят с трудов договор, а това е сериозна пречка при теглене на кредит от банка. Днешните спешни кредити ще Ви помогнат да спестите време и нерви, но не и пари!

Нека сега поговорим и малко за ползите за кредитополучателите, освен бързината на тегленето на този вид пари на заем. Има още два пункта, който определено са от полза за човека, който тегли онлайн кредита. Това е възможността да оформи заема именно чрез онлайн бланки, а освен това не е нужно да казвате за какво теглите парите и как мислите да ги похарчите.

До тук всичко изглежда перфектно. Но не бързайте с изводите. Никой няма да се занимава с благотворителност и днешните бързи кредити online са като красивите подаръци, но това е само на пръв поглед. Лихвите ще надделеят над тези предимства и ще Ви се наложи да погасите доста по-солена сума от тази, която сте теглили.