Каква кредитна карта?

Posted On By admin

Каква кредитна карта да избера?

Каква е разликата между дебитна и кредитна карта?

Сега с дебитната карта се извършват безброй транзакции и това се дължи на нейните предимства. На първо място, дебитната карта предлага сигурност по отношение на транзакциите. Когато извършвате плащане, парите достигат до бенефициента лесно и бързо и можете да наблюдавате всяка извършена транзакция. За разлика от паричните средства, дебитните карти са безопасни, не рискувате да ги загубите наведнъж, тъй като може да загубите например портфейла си. Обикновено балансът на дебитната карта, но и извършените транзакции могат да бъдат наблюдавани с помощта на мобилния телефон, чрез специални приложения. По този начин е много по -лесно да водите отчет за бюджета си и парите ще се управляват много по -лесно. Освен това по дебитната карта можете да вземете много изгодни заеми.

Кредитната карта може да бъде чудесен инструмент, когато знаете как да я използвате във ваша полза. На първо място, транзакциите с карти са изключително сигурни. Чрез него можете да извършвате както онлайн, така и офлайн плащания, директно в магазина. Имате бърз достъп до предварително одобрена кредитна карта и тя ви предлага защитна мрежа в случай на непредвидени разходи. Също така, кредитният лимит по кредитни карти е друго предимство, което ви позволява да управлявате заема си балансирано, така че да не натрупвате големи дългове. Картата може да се използва и за пътувания или екскурзии, но и за малки краткосрочни инвестиции.

Кредитните карти могат да предлагат допълнителни предимства, под формата на кешбек (точки или пари в сметката) или под формата на безлихвени вноски или отстъпки при определени търговци. За да се възползвате от тези предимства, препоръчително е да поискате цялата необходима информация, когато искате да направите кредитна карта. Разберете стойностите на кредитния лимит, гратисния период (колко дни трябва да върнете изразходваните пари), лихвения процент, но също и подробности за всички такси, необходими за използването на картата в Румъния и в чужбина (ако те съществуват). По този начин ще бъдете информирани и ще знаете, че можете да използвате кредитната карта без никакви проблеми.